Pages

24 Şubat 2014 Pazartesi

0 TED Konuşmalarından

Boaz Almog Bir Süperiletkeni Uçuruyor
Boaz Almog olağanüstü bir olay olarak bildiğimiz kuantum kilitlenmesini, süperiletken bir diskin raylar üzerinde tamamen sürtünmesiz ve sıfır enerji kaybı ile nasıl hareket ettiğini gösteriyor.
Nicola Tesla’nın Hayatı
Marco Tempest projeksiyon eşleştirmesi ve açılır diyagramlı kitabı ile Nikola Tesla’nın heyecan verici hayatını anlatıyor.

Bir Siber-Sihir Numarası
Marco Tempest arttırılmış gerçeklik gözlüklerini geçiriyor ve daha önce hiç görmediğiniz bir kart numarası yapıyor.

Google’ın Sürücüsüz Aracı
 Sebastian Thrun, Google’ın, trafik kazalarını azaltmak ve hayat kurtarmak için geliştirdiği sürücüsüz aracın yapımına yardım etti.

Daha Az Eşya Daha Çok Mutluluk
 Daha az alanda, daha az eşya, bizi daha mutlu kılar mı? Graham Hill, niçin daha az alan kullanılması gerektiğini açıklıyor ve hayatımızı yeniden düzenlemeye yönelik üç yol öneriyor.


Her Gün Bir Saniye
Hayatınızda o kadar çok minik, güzel, komik, trajik anlar var ki-hepsini nasıl hatırlayacaksınız? Yönetmen Cesar Kuriyama sürekli devam eden projenin parçası olarak, hayatının bütün özel parçacıklarını biriktirmek için, her gün bir saniyelik video çekiyor ve herkesi bu projesine davet ediyor…

Sadelik Satar 
New York Times yazarı David Pogue teknolojinin en kötü arayüz-tasarımı suçlularını hedef alıyor ve sunuu eğlendirici hale getirmek için Bill Gates,Steve Jobs gibi kişilere şarkılar yazıyor.Gördüğüm en iyi sunumlardan biri.

0 yorum: