Pages

15 Eylül 2011 Perşembe

0 Kickstarter ile Projelerinizi Hayata Geçirin


Kickstarter.com, sanatçılar, tasarımcılar, film yapımcıları, müzisyenler, gazeteciler, mucitler, kaşifler v.b. yeni fikirleri ve projeleri olan insanlar için, projelerini anlatabildikleri ve projeleri için kaynak toplayabildikleri bir web sitesi.
Kickstarter.com ‘un sistemi nasıl işliyor, isterseniz biraz ondan bahsedeyim. Projeniz, yaratıcı fikriniz ya da icadınız için ihtiyacınız olan para miktarını belirleyip, bir tanıtım filmi hazırlıyorsunuz. Eğer projenizin yaratıcılığı, özgünlüğü ve uygulanabilirliği konusunda kickstarter.com isimli web sitesi sizinle aynı fikirde olursa ve proje beğenilirse, projeniz kickstarter.com ‘da yayınlanıyor. Sonraki aşama ise, ziyaretçilerden ve sponsorlardan belirli bir zaman aralığında (1-90 gün) ihtiyacınız olan parayı toplamak.
Eğer, belirlenen bütçe, belirlenen sürede toplanabilirse, kickstarter.com bu bütçeden %5 pay alıyor. Siz de, projenizi gerçekleştirmek için gerekli olan bütçeyi sağlıyorsunuz. Şayet bütçe hedefine ulaşamazsa, para hiç el değiştirmiyor ve projeye bağışta bulunanlara, sponsorlara iade ediliyor.
Kickstarter.com, bütün dünyadan gelecek projelere ve fikirlere açık. Ancak, tanıtım filminizi ve projenizi İngilizce hazırlamanız gerekiyor. Çünkü, sitenin dili İngilizce ve bu siteyi bütün dünyadan bağış yapanlar, sponsorlar ziyaret ediyor. Yani, sitede kullanılan ortak dil İngilizce. Ayrıca, son bir nokta da, sizin projenize bağış yapanlar için ve sponsorlar için bir takım karşılıklar vermeniz gerekiyor. Mesela, bir albüm çıkartmak istiyorsanız,kickstarter.com ‘dan size bağış yapanlara, çıkacak albümünüzün bir CD ‘sini ya da daha yüklü bağış yapanlar için mesela ücretsiz bir konser gibi karşılıklar önermeniz gerekiyor.
İngilizce biliyorsanız, www.kickstarter.com adresini ziyaret edip, siteyi incelemenizi öneririm. Sistemin işleyişi son derece basit ve iyi bir fikriniz ya da projeniz varsa mutlaka size faydası dokunabilecek bir site.

0 yorum: