Pages

28 Temmuz 2011 Perşembe

0 Google Wave Davetiyesi

Google Wave Davetiyesi


Google wave davetiyeleri elimde var , isteyen arkadaşlar yoruma mail adreslerinin yazarsa yollıyabilirim.

Google Wave Nedir ?

Şimdilik sadece Google Maps'i de geliştirmiş olan Lars ve Jens Rasmussen'in hazırladığı Google Wave henüz tamamlanmadı ve bu yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Fakat şimdiden bazı heyecan verici özellikleri açıklandı.

Kelime anlamı dalga olan Wave, aslında birden fazla kullanıcının aynı alanda gerçek zamanlı iletişim kurabildikleri, resim ve videoları paylaşabildikleri, dokümanlar üzerinde çalışabildikleri yeni bir platform. Tarayıcı tabanlı bir uygulama olan Google Wave'i dilerseniz Google'ın ilgili sayfasından kullanabileceğiniz gibi, dilerseniz kendi web sitenize de kolaylıkla entegre edebileceksiniz.

Açık kaynak kodla geliştirilen Google Wave, Google Web Toolkit ile hazırlandı. Açık kaynak kodlu olması, Wave üzerinde dilediğiniz gibi değişiklikler yapabilmeniz ve hatta dilerseniz kendi Wavesunucunuzu kurmanıza bile olanak tanıyor. Yeni nesil tüm tarayıcılar ile çalışabilen Wave'in eklenti desteğine de sahip olması son derece ilgi çekici ve bu uygulamanın potansiyelini üst seviyelere çıkarmak anlamında oldukça önemli.

Google wave hakkında daha çok bilgi için bkz. Google Wave Chip

0 yorum: