Pages

29 Eylül 2011 Perşembe

0 Midyat Shmayaa Butik Hotel


1600 yıllık muhteşem ve çok özel bir konağın restore edilerek, ortaya çıkarılmış birçok odasından, tarihin ve yılların yıpratamadığı o kendine has taş oyma işçiliğinin, en güzel örneklerinden 18 i misafir odası olarak değerlendirilmiştir. Ayrıca terasta yöreye özgü 3 adet üzeri cibinlikli açık hava geceleme imkanı veren, konsept odalar yapılmıştır.
Shmayaa Hotel, Midyat gümüşçüler çarşısının hemen üzerinde Süryani Mahallesinde ve kiliselerin tam ortasında yer almaktadır.
Hotelimiz de 60 kişilik kapalı ve 60 kişilik açık restaurantımız mevcut olup, yöre yemeklerini tadabilir ve avluda bulunan barımızda, yöreye has Süryani şaraplarını yudumlarken, muhteşem gün batımının tadını çıkarabilirsiniz.
SHMAYAA butik otel BEDRİ SİNCAR tarafından ilçeye kazandırılmıştır.
Halihazırda bir açık hava müzesi niteliğinde olan MARDİN-MİDYAT ilçesindedir.
Kendine özgü mimarisi ile ‘midyat taşı’ işçiliğinin en güzel örneklerini farklı büyüklüklerdeki 18 odasında ve 3 yazlık taht odasında ayrı ayrı sunmaktadır. 1600 yıllık geçmişi ile farklı dil ve dinlerdeki tüm insanları kardeşçe karşılamaktadır.
Taş işçiliği kadar önemli gümüş telkari sanatını ve süryani şarabını özenle restore edilmiş ilçeyi gezerken tanıma fırsatınız olacaktır.
Otelimiz bünyesinde organize edebileceğiniz günübirlik mesafedeki tarihi turlar sizi büyülemeye yetecektir.







0 yorum: